Ga naar de inhoud

meest recent

      Kums, Refaelov of Hanni wordt de Profvoetballer van het Jaar

       za 21 mei 2016 11:14
      Kan Hanni naast de Ebbenhouten Schoen nog een trofee binnenrijven?
      Gouden Schoen Sven Kums (AA Gent), kampioen Lior Refaelov (Club Brugge) en kersverse Anderlecht-aanwinst Hanni strijden maandag om de trofee van Profvoetballer van het Jaar. Dat heeft de organiserende krant Het Nieuwsblad bekend gemaakt.

      Maandag wordt een opvolger gezocht voor Victor Vazquez (foto), die vorig jaar door zijn collega-voetballers tot beste speler op de Belgische velden verkozen werd.

      Sven Kums heeft met AA Gent dan wel naast de titel gegrepen, maar hij kan naast de Gouden Schoen ook de tweede individuele prijs in de wacht slepen dit seizoen. Lior Refaelov op zijn beurt kan het Brugse grand cru-jaar nog wat extra bubbels geven.

      Sofiane Hanni ten slotte kwam dit seizoen 17 keer tot scoren bij KV Mechelen en zag die prestatie bekroond met de Ebbenhouten Schoen en een lucratieve transfer naar Anderlecht.

      Op het gala worden ook de Trainer, Doelman en Belofte van het Jaar verkozen. Bij de coaches gaat het tussen kampioenenmaker Michel Preud'homme (Club Brugge), Hein Vanhaezebrouck (AA Gent) en Yves Vanderhaeghe (KV Oostende)

      Genomineerden in de verschillende categorieën:

      • Profvoetballer van het Jaar: Sven Kums (AA Gent), Lior Refaelov (Club Brugge) en Sofiane Hanni (KV Mechelen)
      • Trainer van het Jaar: Michel Preud'homme (Club Brugge), Hein Vanhaezebrouck (AA Gent) en Yves Vanderhaeghe (KV Oostende)
      • Doelman van het Jaar: Ludovic Butelle (Club Brugge), Silvio Proto (Anderlecht) en Matz Sels (AA Gent)
      • Belofte van het Jaar:  Youri Tielemans (Anderlecht), Leon Bailey (Racing Genk) en Wilfred Ndidi (Racing Genk)