• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kajakker Artuur Peters mag zich toch opmaken voor Rio

  Dubbel feest, want Peters behaalt ook zilver op WB-manche.

  Artuur Peters heeft vandaag goed nieuws gekregen. De jonge kajakker greep eergisteren nog naast een olympisch ticket, maar gastland Brazilië gooit hem nu een reddingsboei toe. Het is een topdag voor Peters, want enkele uren voordien behaalde hij al zilver op de Werelbekermanche in Duisburg.

  Eergisteren moest Peters in de ultieme olympische kwalificatiewedstrijd in Duisburg nog genoegen nemen met de zesde plaats, wat hem geen rechtstreeks ticket opleverde voor Rio.

  Vandaag pakte trainer Bob Maesen echter uit met heugelijk nieuws: "We vernamen zonet dat Brazilië aan alle eisen voldoet en dus geen wildcard nodig heeft om te mogen starten in Rio. Dit betekent dat dit ticket nu naar Artuur gaat, want hij greep op het WK 2015 met zijn tiende plaats nipt naast een olympische selectie."

  Vandaag liet Peters op dezelfde Duisburgse wateren nog een topprestatie noteren op de Wereldbekermanche. Peters ging als een pijl van start in de K1 1.000 meter, waarna enkel de Deense wereldkampioen Poulsen hem nog van de troon kon stoten.