• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Juventus is eerste Italiaanse ploeg die twee jaar op rij dubbel wint

  Morata is de held met een goal in de 118e minuut.

  Juventus heeft net als vorig jaar de Italiaanse beker gewonnen. In de finale tegen Milan zorgde Morata voor het enige doelpunt in de 110e minuut. Juventus is net als vorig jaar de grote slokop in Italië. Na de titel grijpt het ook opnieuw de Beker.

  Juventus kon de eerste Italiaanse ploeg zijn die twee jaar op rij de dubbel won, maar het was Milan dat het initiatief nam in de beginfase. Milan kreeg voldoende kansen, maar was niet efficiënt. Juventus zette daar nauwelijks kansen tegenover.

  Pas laat in de tweede helft kon Juventus zijn stempel op de match drukken. Milan-doelman Donnarumma maakte kansen voor Lichtsteiner en Mandzukic onschadelijk en Pogba probeerde het met een afstandsschot. 

  In de verlengingen maakte Bacca (ex-Club Brugge) bijna het verschil voor Milan met een verrassende omhaal, maar de poging viel op het dak van het doel. Morata deed het een stuk minder spectaculair, maar wel efficiënter. 

  De Spanjaard stond nog maar twee minuten op het veld toen hij een voorzet van de ook ingevallen Cuadrado binnen tikte aan de tweede paal. Voor Juventus is het de 11e bekeroverwinning.