• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Alderweireld blinkt in Team van het Jaar van de Europa League

  Alderweireld wordt omringd door zeven Sevilla-spelers.

  Rode Duivel Toby Alderweireld blijft de bekroningen binnenrijven na zijn ijzersterke seizoen bij Tottenham. De centrale verdediger heeft een plaats gekregen in het 18-koppige Europa League-team van het jaar.

  Tottenham botste in de achtste finale van de Europa League op een superieur Dortmund, maar dat doet geen afbreuk aan de prestaties van Toby Alderweireld.

  In het 18-koppige team van de Europa League krijgt Alderweireld, die door de Tottenham-supporters ook al verkozen was tot Speler van het Jaar, in de verdediging het gezelschap van Hummels (Dortmund), Srna (Sjachtjor Donjetsk), Rami en Mariano (beiden Sevilla).

  Europa League-winnaar Sevilla is met zeven pionnetjes logischerwijze de hofleverancier van het achttiental. Ook doelman Soria, middenvelders Banega, Krychowiak en N'Zonzi en spits Gameiro speelden zich in de kijker.

  Alderweireld heeft dit seizoen al diverse awards gewonnen: