• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mertens: "Klaar zijn om het zonder de afwezigen te doen"

  Mertens stond gisteren al twee uur op het trainingsveld.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Mertens stond gisteren al twee uur op het trainingsveld.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De Rode Duivels zijn aan de EK-voorbereiding begonnen in Knokke-Heist. Dries Mertens en Mousa Dembélé stonden gisteren al op het oefenveld en hadden achteraf nog even tijd voor een persbabbel. "We hebben er heel veel zin in", klonk het bijna in koor.

  Bondscoach Marc Wilmots mocht tien spelers verwelkomen voor de eerste training in Knokke-Heist. Dries Mertens was erbij. "Ik heb er heel veel zin in", klonk het na de training.

  "De focus is er en dat moet ook. Ik voel me fit en dat is het belangrijkste. De motivatie bij iedereen is heel groot. Het zou maar jammer zijn, mocht dat niet het geval zijn."

  Zijn de spelers bezig met de vele blessures? "Natuurlijk is het erg en zijn we ermee bezig. Maar voetbal gaat altijd voort en we moeten klaar zijn om het ook zonder de afwezigen te doen. Het is jammer voor de betrokken spelers, maar we maken er ons weinig zorgen over."

  "Iedereen heeft een zwaar seizoen achter de rug. Sommigen zitten nog met een teleurstelling, anderen net met veel blijdschap. We kunnen wel wat rust gebruiken, maar er zijn genoeg dingen om te bespreken."

  "Doublure voor Eden Hazard? Zal klaar zijn!"

  Marc Wilmots liet bij de onthulling van zijn selectie weten dat hij Mertens als de ideale doublure voor Eden Hazard ziet. Wat denk de Napoli-speler daar zelf over? "Ik ben blij dat ik hier ben en zal klaar zijn als de coach me nodig heeft. We zien wel hoe het loopt. Als ik mag spelen, dan wil ik mij bewijzen. Het belangrijkste is dat het team wint, meer niet." 

  Dembélé: "Voorlopig nog heel relaxed"

  Ook Mousa Dembélé had na zijn eerste training nog even tijd voor een praatje met de opgedaagde journalisten. "Hier hebben we lang op gewacht", wist de Tottenham-middenvelder te vertellen.

  "Iedereen is er sowieso al lang mee bezig. Het zijn spannende momenten voor ons, maar voorlopig zijn we nog heel relaxed. Voor mij kan het niet snel genoeg beginnen."

  "Verwachtingen heb ik nog niet echt en daar ben ik ook niet mee bezig. Ik wil natuurlijk spelen en kansen krijgen, maar dat wil iedereen. Daar ben ik geen uitzondering op."

  Dembélé moet bij de Duivels wel zijn Tottenham-maatje Nacer Chadli missen. "Niet veel mensen hadden dat verwacht. We hebben een paar berichtjes over en weer gestuurd, want ik was niet op de club op dat moment. Het is moeilijk om te zeggen of hij het begrijpt of niet."