• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hasi: "Als we naast 2e plaats grijpen, is dat een ramp"

  Eindigt Besnik Hasi het seizoen in schoonheid?

  Anderlecht mag zondag niet verliezen tegen Zulte Waregem als het zijn tweede plaats wil vasthouden. "Het wordt een nerveuze match", weet coach Besnik Hasi, die op de persconferentie voor de match heel realistisch was over zijn eigen toekomst.

  Anderlecht heeft aan een punt tegen Zulte Waregem genoeg voor de tweede plaats, maar na een 0 op 6 vat het de laatste match van de competitie toch met een bang hartje aan.

  "Het wordt een nerveuze match", zegt Besnik Hasi. "Want als we geen tweede zouden worden, zou dat een ramp zijn."

  Anderlecht trekt zich vooral op aan de goeie prestatie tegen Racing Genk. "Tegen Club Brugge verdienden we niets, maar tegen Genk verdienden we meer. Zelfs met zijn tienen waren we beter. Alleen Genk was efficiënter."

  "Zondag is het van moeten, maar in eigen huis hebben we dit seizoen nog niet verloren. De gretigheid is er nog altijd. Iedereen dacht dat we na Club de kopjes zouden laten hangen, maar tegen Genk bewezen we het tegendeel."

  "Zodra je coach wordt bij Anderlecht zijn je dagen geteld"

  Er is de voorbije weken ook al veel inkt gevloeid over de toekomst van Besnik Hasi. Zit hij ook volgend seizoen nog op het bankje? Hasi zelf is nuchter. "Op het moment dat je hoofdcoach wordt van Anderlecht weet je dat je dagen geteld zijn. Het is alleen niet zeker of het 2, 3 of 4 jaar wordt."

  "Maar er is nog niets beslist", verzekert Hasi. "Na de competitie zetten we alles op een rijtje met het bestuur."

  Persconferentie met Besnik Hasi (ruwe beelden)

  Video player inladen ...