• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bolt duikt in Ostrava dan toch onder 10 seconden

  Usain Bolt gaf het publiek in Ostrava waar voor zijn geld.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Usain Bolt heeft ook zijn tweede 100 meter van het seizoen winnend afgesloten. Met 9"98 was hij ook al iets sneller dan een paar dagen geleden op de Kaaimaneilanden.

  Usain Bolt had op weg naar Tsjechië een tussenstop gemaakt in Duitsland, om daar zijn hamstrings te laten behandelen. Maar van opspelende hamstrings was in zijn race weinig te merken.

  "Ik heb mijn hamstrings niet gevoeld", zei Bolt, terwijl hij zijn gebruikelijke showtje na de race bracht. "Dat betekent dat de dokter het weer uitstekend gedaan heeft. Ik ben blij dat ik weer onder de 10 seconden ben geraakt."

  Normaal gezien had Bolt voor het eerst tegen tienkamptopper Ashton Eaton moeten uitkomen, maar de Amerikaan koos er op het laatste moment voor om uit te komen in het verspringen. Hij finishte daarin uiteindelijk derde, met een sprong van 7,55 meter.

  Bolt kan zich nu met een goed gevoel richten op de Jamaicaanse trials, die van 30 juni tot 3 juli worden gehouden in Kingston. Daar worden de tickets

  Een andere blikvanger op de meeting in Ostrava was olympisch kampioen Renaud Lavillenie, die de polsstokwedstrijd naar zijn hand zette met een bescheiden 5,83 meter, weliswaar zijn beste sprong van het seizoen.