• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Voorzitter White Star: "Racisme en complottheorieën"

  White Star-voorzitter Charles Simar is bijzonder ontgoocheld.

  Charles Simar - de voorzitter van White Star - heeft zijn gal gespuwd op de KBVB. "Met die grote zwarte man aan je zijde krijg je nooit een licentie, zei licentiemanager Nils van Branteghem me op de dag dat we voor het BAS moesten verschijnen", zegt een misnoegde Simar.

  De nederlaag in de licentiesoap blijft nazinderen bij White Star Brussel. In een emotioneel persbericht haalde voorzitter Charles Simar fel uit naar de Belgische Voetbalbond.

  "De recente problemen tussen de Rode Duivels en de KBVB hebben me overtuigd: de voetbalwereld staat op zijn kop", opent Simar scherp met een kwinkslag naar de perikelen rond de portretrechten van het WK in Brazilië.

  "Ik zit in het voetbal voor mijn plezier en uit liefde voor de sport, niet voor zwendel en fraude. Iedereen vindt dat White Star de titel in tweede klasse met voorsprong verdiend heeft."

  "Maar het werk van mensen die risico's nemen en dagelijks werken in het belang van het voetbal wordt ongedaan gemaakt door enkele personen in het professionele voetbal."

  "De dag waarop we voor het BAS moesten verschijnen, zei licentiemanager Nils Van Branteghem me: "Charles, wat doe je met die grote zwarte man? Met Bico aan je zijde zal je nooit een licentie krijgen." Zulke uitspraken dompelen me in diepe rouw."

  "Is dat waar sport om draait? Zijn dat de waarden waar de KBVB voor staat? De bond voorkomt dat de kampioen in tweede klasse promoveert naar de hoogste afdeling. Racisme en complottheorieën treffen hen die het verdienen."

  "De bal is niet meer rond in de voetbalwereld"

  "Wij hopen dat de sportministers het voetbal in handen nemen, want sommigen denken dat ze boven de wet staan. Zodra de juridische procedures ten einde zijn, stap ik definitief uit de voetbalwereld. De bal is er duidelijk niet meer rond. Mijn waarden liggen elders."