• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verheyen: "Liverpool was kluts kwijt en vond die nooit meer terug"

  Dankzij een magistrale tweede helft veroverde Sevilla zijn derde Europa League op een rij. Liverpool leidde bij de rust nochtans met 1-0, maar Gert Verheyen, analist voor Sporza, wist dat het toen nog niet over was.

  Liverpool leek na de eerste helft op weg naar een gemakkelijke overwinning, maar in de tweede helft draaide Sevilla de rollen toch nog om (1-3). Geen verrassing voor Gert Verheyen.

  "Ik had Sevilla al twee keer aan het werk gezien tegen Sjachtjor en toen speelden ze ook twee keer veel beter in de tweede helft, waarin ze telkens het laken naar zich toetrokken."

  "Liverpool was geschrokken dat Sevilla zo sterk uit de kleedkamers was gekomen. Het was ineens zijn kluts kwijt en heeft die daarna niet meer gevonden. Het kwam nooit meer in zijn spel en heeft nauwelijks nog een kans gehad."

  "Het verval bij Liverpool was veel te groot, terwijl Sevilla enorm veel vertrouwen tankte door de gelijkmaker. De Spanjaarden konden nu wel hun geliefde combinatievoetbal spelen."

  "Een groot verschil is ook dat veel spelers bij Sevilla niet voor het eerst in de finale stonden, terwijl Liverpool amper spelers had die het al eens meegemaakt hadden."

  "Sevilla hoeft zich niet op de eigen competitie te concentreren"

  Hoe verklaart Verheyen dat Sevilla er telkens weer in slaagt om uit te blinken in Europa (3 eindzeges op een rij, 5 zeges in 10 jaar). "Een belangrijke reden is dat Sevilla geen of weinig energie moet steken in de eigen competitie, omdat het daar toch nooit meedoet voor de titel. De Europa League wordt zo elk jaar een belangrijk doel."

  Er is niet alleen de hegemonie van Sevilla, maar ook die van het Spaanse voetbal. Straks is er immers ook nog de finale van de Champions League tussen Real en Atletico. "Van alle Spaanse ploegen in Europa is enkel Villarreal uitgeschakeld door een niet-Spaanse ploeg", weet Verheyen. "Valencia, Bilbao en Barcelona werden uitgeschakeld door een andere Spaanse ploeg. Dat zegt genoeg."