• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tumor ontdekt bij Frankfurt-aanvoerder na dopingcontrole

  Marco Russ gaat onder het mes na de barrages voor het behoud.

  Marco Russ, de aanvoerder van de Duitse eersteklasser Eintracht Frankfurt, heeft een tumor. Die werd ontdekt na een dopingcontrole, meldt zijn club op haar website. Het verhaal doet denken aan onze meerkamper Thomas Van der Plaetsen, bij wie in 2014 na een dopingcontrole teelbalkanker werd geconstateerd.

  De antidopingcommissie van de Duitse bond bracht Russ het slechte nieuws. In zijn urinestaal werden verhoogde waarden van het hormoon HCG aangetroffen, wat bleek te wijzen op de aanwezigheid van een tumor.

  Binnenkort gaat Russ onder het mes. Hij speelt eerst nog in de barrages om het behoud tegen Nürnberg.

  Van der Plaetsen maakte in 2014 hetzelfde mee. De tienkamper onderging een ingreep voor teelbalkanker en werd in tussentijd genezen verklaard.