• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Goffin leert de kneepjes van het vak van gravelkoning Nadal: "Altijd intens met Rapha"

  Goffin en Nadal zijn in volle voorbereiding op Roland Garros.

  David Goffin, de beste Belgische tennisser van het moment, is in volle voorbereiding op Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. Op het gravel van Parijs werkte hij vandaag een trainingssessie af met Rafael Nadal, dé gravelkoning bij uitstek met negen zeges op Roland Garros.

  Goffin (WTA 13) en Nadal (WTA 5) stonden ongeveer twee uur op de baan in Parijs en maakten er een goede training van. "Trainen met "Rapha" is altijd intens", klonk het achteraf bij Goffin.

  "Hij geeft elke bal een enorm effect mee en ik heb dat proberen te volgen. Het was, ondanks de zware omstandigheden met een beetje regen, echt een goede training."

  "We hebben wat punten gespeeld zonder opslag en wat oefeningen gedaan om op te warmen. Twee uur trainen met "Rapha" is meer dan met een andere speler. Het goede gevoel heb ik al te pakken. Ik voel me zeer goed en ga goed proberen te beginnen aan het toernooi."

  Goffin liet in Rome zien de goede gravelvorm te pakken te hebben. Hij stuurde Thomas Berdych, de nummer acht van de wereld, huiswaarts met een dubbele 6-0 in de achtste finales, maar verloor daarna van Andy Murray (WTA 2).

  De foto's: