• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk-fans tonen nieuw clublogo: "Wapenschild herinnert ons aan mijntorens"

  Het nieuwe logo met een prominente G.

  RC Genk heeft voor de thuiswedstrijd tegen Anderlecht zijn nieuwe clublogo voorgesteld. De Limburgse fans toonden het met een indrukwekkend spandoek in Tribune Zuid.

  "Vanaf de eerste competitiematch volgend seizoen wordt dit nieuwe logo overal gebruikt binnen de club", laat Genk optekenen in een persbericht.

  "Het clublogo ademt geschiedenis. Het is een wapenschild dat kracht, fierheid en voetbal uitstraalt. Bij de eerste blik is het veeleer eenvoudig, maar wie verder kijkt, ziet ons verhaal."

  Op het logo krijgt de G een prominente plek in het blauw-witte schild. "De vorm van de G herbergt een gebalde vuist als teken van onze eenheid, kracht en vastberadenheid."

  "Achter dit krachtige symbool zien we vier strepen die verwijzen naar - en het midden houden tussen - de logo's van Winterslag en Waterschei, de twee mijnploegen waaruit KRC Genk geboren werd", zo klinkt het.

  "Tegelijkertijd herinneren ze ons aan de mijntorens die jarenlang hard werk eisten van onze vaders en grootvaders. Het is daar dat we onze strijdersmentaliteit erfden. Zoals het onderschrift leest: een mijnploeg, dat blijven we voor altijd."

  Foto's: