• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-hoofdscout van Anderlecht volgt Fi Vanhoof op bij KV Mechelen

  Rik Vande Velde bij zijn presentatie als coach in 2004.

  KV Mechelen heeft met Rik Vande Velde (53) een nieuwe sportief directeur. Hij neemt in juni het roer over van het 74-jarige clubicoon Fi Vanhoof. "Ik ben verheugd met deze mooie uitdaging", zegt Vande Velde op de website van KV.

  Rik Vande Velde is momenteel scout voor de Engelse Premier League-club Crystal Palace. Hij neemt begin juni zijn taak op als de nieuwe sportief directeur van KV Mechelen, de club waar hij in 2004-2005 hoofdtrainer was toen het team in derde klasse uitkwam.

  "We hebben gekozen voor de ervaring", zegt KVM-voorzitter Johan Timmermans. "Rik heeft zich als hoofdscout bij Zulte Waregem en Anderlecht al bewezen en zo een breed netwerk opgebouwd. Rik wil ook de samenwerking met de jeugdacademie optimaliseren, wat voor ons een doorslaggevend element was."

  "Het is een droom om terug te keren naar Malinwa", zegt Vande Velde zelf. "Ik heb altijd een goed contact met het KVM-bestuur gehouden. Ik ben verheugd, al weet ik dat ik als sportief directeur een zware verantwoordelijkheid heb. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik na 20 jaar als trainer, scout en hoofdscout klaar ben voor deze nieuwe opdracht."

  "De bedoeling is om samen met Fi de komende weken en maanden de functie in te vullen. Samenwerken met Fi was één van mijn voorwaarden. Hij heeft zoveel ervaring die we graag in de club houden. Zelf neem ik eerst nog even vakantie, maar vanaf 6 juni ben ik fulltime op de club."

  "KV Mechelen moet een stabiele eersteklasser blijven", aldus nog Vande Velde. "Het sportieve niveau moeten we in tijden van stadionverbouwingen hoog houden. En dat zullen we doen door rustig, maar keihard te werken. Op een iets langere termijn kunnen we dan een stapje hoger mikken."