• home
 • video
 • pas verschenen

  Decuyper: "Slapende reus wakker houden en nog sterker maken"

  0 / 0
  Antwerp-CEO Patrick Decuyper wil met zijn club zo snel mogelijk opnieuw naar de Jupiler Pro League. Met de aanstelling van Fred Vanderbiest als trainer is alvast een eerste stap gezet. "Toch moeten we nog verder professionaliseren om door te kunnen groeien."

  "Supporters geven waar ze recht op hebben: voetbal in 1A"

  Op een druk bijgewoonde persconferentie werd Fred Vanderbiest eerder vandaag voorgesteld als de nieuwe T1 van Antwerp. "Een bewijs dat de club leeft", aldus Decuyper bij Sporza.

  "Vorig seizoen hebben we de slapende reus wakker gemaakt. Nu gaan we hem niet alleen wakker houden, maar ook proberen sterker te maken. We moeten geleidelijk aan klaar zijn om op het hoogste niveau mee te spelen."

  "Daar is de trainer een belangrijke schakel in. Met Fred Vanderbiest hebben we een heel goede trainer voorgesteld. Fred heeft de ervaring, mentaliteit en het tactisch inzicht om onze droom te helpen realiseren."

  Decuyper kende geen gemakkelijk eerste jaar als CEO en kijkt nu vooral vooruit. "Vorig seizoen heb ik 50 procent van mijn tijd besteed aan het ruimen van puin. Nu wil ik die 50 procent gebruiken om de club sportief verder uit te bouwen."

  "Het is de bedoeling om het budget jaarlijks te doen stijgen. Alle schuldeisers zijn terugbetaald en alle lijken die uit de kast konden vallen, zijn daar ook uitgevallen. We kunnen beginnen met de verdere professionalisering van de structuur, wat ook nodig is om door te groeien."

  "We gaan volgend seizoen opnieuw vechten voor de promotie, maar voetbal is geen exacte wetenschap. Ik kan niets beloven, maar we proberen de supporters te geven waar ze recht op hebben: voetbal in 1A en niet in 1B."

  "Ik amuseer mij ongelooflijk bij Antwerp"

  Decuyper bevestigde na de persconferentie dat hij absoluut niet denkt aan opstappen. "Dat gerucht is volledig uit de lucht gegrepen. Ik ben hier nog maar een jaar en ik amuseer mij ongelooflijk bij Antwerp. Er zijn hier nog heel veel mogelijkheden. De club leeft en dat voel je in deze stad."