Ga naar de inhoud

meest recent

Antwerp stelt Fred Vanderbiest voor als nieuwe coach

 do 19 mei 2016 11:14
Fred Vanderbiest moet Antwerp naar 1A brengen.
Fred Vanderbiest traint volgend seizoen Antwerp in de nieuwe afdeling 1B. De oudste club van het land stelde de 38-jarige coach, die gisteren opstapte bij Cercle Brugge, vanochtend voor. Vanderbiest krijgt een contract voor één seizoen, daarna volgt er een evaluatie. De ambitie blijft promoveren naar eerste klasse, die werd dit jaar nipt gemist.

Antwerp, dat al meer dan een decennium in het vagevuur van tweede klasse vertoeft, leek het voorbije seizoen weer op weg naar eerste, maar in de laatste rechte lijn liep het mis. WS Brussel werd kampioen, Eupen tweede en Antwerp derde.

De gemiste promotie kostte trainer David Gevaert zijn job. Vanderbiest, die KV Oostende in 2013 naar eerste klasse loodste, neemt zijn plaats in met hetzelfde doel: "Ik werk graag bij een club waar leven in de brouwerij is, en dat is bij Antwerp overduidelijk het geval", zegt Vanderbiest.

"Dat brengt ook druk met zich mee, maar daar moeten we mee kunnen omgaan. Vooral bij onze thuiswedstrijden moeten onze tegenstanders vanaf minuut één het gevoel hebben dat ze het hier moeilijk gaan krijgen. Spelers en supporters moeten daar samen voor zorgen."

Ook Patrick Decuyper ziet het na de teleurstelling van de gemiste titel weer helemaal zitten. "Ik heb veel vertrouwen in Fred, die ik een beetje als de Belgische Diego Simeone zie. Maar het was niet de fout van de coach dat het vorig seizoen net niet was. Fred heeft de ervaring, mentaliteit en het tactisch inzicht om onze droom te helpen realiseren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.