• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wellens wordt ploegleider van Vermeersch: "We beginnen bescheiden"

  Het voorlopig nog bescheiden Team Steylaerts.

  Het geheimzinnige plan van Bart Wellens heeft een naam gekregen: Team Steylaerts, een veldritploeg met voorlopig maar één profrenner (Gianni Vermeersch) en één belofte (Maud Kaptheijns).

  Bart Wellens deed al een paar dagen mysterieus op de sociale media. Zo mysterieus dat iedereen voor de persconferentie eigenlijk al wist dat hij ploegleider zou worden van Gianni Vermeersch. De ploeg zal Team Steylaerts heten.

  Maud Kaptheijns, de Nederlandse die tweede werd na Femke Vandendriessche op het EK en die tot voor kort bij broer Geert Wellens fietste, vervolledigt het miniploegje.

  "We beginnen bescheiden", geeft Wellens toe. "Ik wil geen stappen overslaan. De ambitie is wel om te groeien, een grotere speler te worden in veldritland."

  "Dit is nieuw voor mij. Ik wil hier 100% mee bezig zijn. Ik wil niet met 25 dingen tegelijk bezig zijn. Mijn taak bestaat erin om onze renners en rensters een superseizoen te laten rijden."

  Wellens hoopt voor de start van het veldritseizoen nog wat extra sponsors en ook renners aan te trekken. "Ik zou in september graag met 4 à 5 veldrijders werken. Het project staat nu nog in zijn kinderschoenen en dat maakt het spannend. Vroeger werd alles voor mij gedaan, nu moet ik zelf uitzoeken hoe alles werkt. Ik kijk ernaar uit."

  Vermeersch: "Erg gemotiveerd, ook omdat ik met Bart mag samenwerken"

  Gianni Vermeersch reed de voorbije seizoenen voor Sunweb/Marlux-Napoleon Games. Na twee geweldige seizoenen, onder meer met een tweede plaats op het BK, zakte hij vorig jaar ver weg. Onder Bart Wellens hoopt de West-Vlaming opnieuw te kunnen aanknopen bij zijn oude niveau.

  "Ik ben blij met deze nieuwe kans", zegt hij. "Het is een mooi project. Ik ben enorm gemotiveerd, ook omdat ik met Bart Wellens mag samenwerken. Ik denk dat ik vorig jaar te veel en te hard heb gekoerst in de zomer. Ik wilde te veel koersen om te winnen. Die fout mag ik nu niet maken."