• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vier Rode Duivels wachten nog op hun centen

  De kwestie gaat over de portretrechten van de Rode Duivels.

  Rode Duivel Vincent Kompany heeft aan zijn ploegmaats een e-mail verstuurd over de aanslepende afhandeling door de Voetbalbond van de portretrechten van de Rode Duivels. Dat maakte Het Laatste Nieuws vandaag bekend. Volgens onze informatie gaat het maar om vier spelers die op dit moment nog niet zijn uitbetaald.

  Vincent Kompany, de aanvoerder van de Rode Duivels, is het beu dat bijna twee jaar na het WK in Brazilië "verschillende" spelers nog niet zijn uitbetaald. Volgens Het Laatste Nieuws gaat het om "tienduizenden euro's". De spelers zouden zich ook ergeren aan het amateurisme van de KBVB in de behandeling van de portretrechten.

  Volgens onze informatie gaat het echter maar om vier spelers die op dit moment nog niet zijn uitbetaald, van in totaal een 40-tal Rode Duivels die recht hebben op een deel van de inkomsten uit portretrechten. Alle andere spelers hebben hun geld al gekregen.

  Bij die vier Duivels gaat het om juridisch-technische kwesties bij de uitbetalingen aan vennootschappen, waarbij de KBVB juridisch advies wil inwinnen. Met de vertegenwoordigers van die vier is de Voetbalbond ook in gesprek.

  Het gaat – in verhouding tot de gemiddelde lonen van de Duivels – ook om een beperkt bedrag: 1.160.000 euro gedeeld door (ongeveer) 40, volgens een vastgelegde verdeelsleutel. Gemiddeld 30.000 euro per speler dus.

  De financiële dienst van de Voetbalbond heeft intussen ook al met een twintigtal verschillende vertegenwoordigers van Rode Duivels gesproken om hen meer uitleg te geven over de manier waarop het bedrag van de portretrechten is berekend. En om vragen van makelaars en advocaten te beantwoorden. De Voetbalbond wil voorlopig niet reageren.