• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Uytvanck mikt op de US Open: "Ik moet mezelf tijd geven"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Alison Van Uytvanck (WTA-71) zal haar sprookje van vorig jaar op het Parijse gravel niet kunnen herhalen. Van Uytvanck, die herstelt van een enkelblessure, hoopt in Rosmalen te hervatten. "En op de US Open wil ik weer op niveau zijn", zegt Van Uytvanck aan Sporza.

  "Met pijn in het hart moet ik afzeggen voor Roland Garros", zegt Alison Van Uytvanck, die vorig jaar in Parijs de kwartfinales bereikte. "Ik geraak niet op tijd hersteld en zal mijn toptoernooi van vorig jaar nu vanuit de zetel moeten bekijken."

  Van Uytvanck werd eind maart geopereerd aan haar enkel. "Ik zit voor op schema. Ik wou op Wimbledon mijn eerste wedstrijd spelen, maar ik mik nu al op Rosmalen. Daarna wil ik weer op niveau geraken op de US Open."

  "Het is mentaal een zware periode geweest", zegt Van Uytvanck. "Ik heb veel traantjes gelaten, maar week na week word je sterker. Dat geeft hoop. Ik tennis nu twee uurtjes per dag en krijg af en toe nog een reactie, maar dat is normaal."

  Van Uytvanck dreigt wel uit de top 100 te zakken en heeft ook haar olympische droom opgeborgen. "Het was altijd een optie om naar de Spelen te gaan, maar het is nooit een topprioriteit geweest. Ik kan nog naar enkele edities gaan."

  "Ik zal wegzakken op de ranking, maar het vertrouwen moet terugkomen en dat vraagt tijd. Die tijd moet ik mezelf geven. Ik heb bijna drie jaar in de top 100 gestaan en zal er nu gewoon uitvallen. Maar dat geeft weer een extra doel."

  Devries: "Was niet verantwoord om Alison te laten spelen"

  Coach Ann Devries geeft toe dat haar poulain stiekem nog droomde van Roland Garros. "Ineens kwam Roland Garros eraan en dan vroeg ze of ze toch niet zou kunnen gaan. We hebben alles overlopen en het is niet verantwoord. Dat begrijpt Alison wel, maar het blijft moeilijk", zegt Devries.

  Alison Van Uytvanck moet binnenkort overigens op zoek naar een nieuwe coach, want vanaf september wordt Ann Devries sportief directeur bij Topsportcentrum Tennis Vlaanderen. "Het was heel aangenaam om met Alison te werken", besluit Devries.