• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Praag hengelt openlijk naar UEFA-voorzitterschap

  Michael van Praag wil de UEFA maar 2,5 jaar leiden.

  Michael van Praag heeft zich op een UEFA-congres in Bazel opgeworpen tot kandidaat nummer 1 om Michel Platini op te volgen bij de Europese voetbalbond. "De UEFA heeft op dit moment een bruggenbouwer nodig."

  De afgelopen jaren werd de UEFA min of meer gespaard van de schandalen en de crisissfeer bij grote broer FIFA, maar de val en schorsing van UEFA-voorzitter Michel Platini deed de schandaalsfeer toch overwaaien.

  De Nederlander Michael van Praag maakt zich sterk dat hij de geschikte persoon is om de Europese voetbalbond weer in rustig water te brengen.

  "De UEFA heeft op dit moment een bruggenbouwer nodig", zegt Van Praag, die ook even kandidaat-voorzitter was voor de FIFA. "Ik wil mijn ervaring, netwerk en kennis inzetten om van de UEFA weer een hechte eenheid te maken."

  "Ik wil de impasse bij de UEFA doorbreken om de weg te plaveien voor een nieuwe, jongere voorzitter." Van Praag wil daarom slechts 2,5 jaar als UEFA-baas optreden.

  Van Praag moet zich net als andere geïnteresseerden wel nog officieel zijn kandidatuur indienen vóór 20 juli. Hij is voorlopig de enige die zijn ambities kenbaar heeft gemaakt.