• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Aert wint meteen in Belsele: "Heb goed werk geleverd"

  Van Aert won meteen in Belsele.

  Wout van Aert (21) heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen op de weg meteen gewonnen. De wereldkampioen veldrijden won de kermiskoers van Belsele na een late aanval. "Het BK? Ik start met gezonde ambitie", zegt Van Aert.

  "Ik was mee met de goeie vlucht, die al vrij snel vertrok", doet Wout van Aert het verhaal van zijn eerste koers op de weg dit seizoen. "Toen in de slotronde een aanval ongedaan werd gemaakt, heb ik zelf fors doorgetrokken."

  Van Aert werd niet meer gegrepen en staat volgende week met vertrouwen aan de start van de Ronde van België. Van Aert sprak in Belsele overigens nog eens zijn liefde uit voor het BK aan de Lacs de L'Eau d'Heure.

  "Winnen is misschien een beetje overdreven, maar ik mag niet ontkennen dat ik met gezonde ambitie start. En ik wil me daar zeker tonen."

  "Anderzijds, ik heb op de weg nog niet veel bewezen, zeker niet op het hoogste niveau. Maar deze zege doet deugd. Ik wou eens kijken hoe de benen aanvoelden en weet nu dat ik goed werk geleverd heb."