• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sleutelbeenbreuk in Californië houdt Kennaugh mogelijk uit Tour

  Kennaugh (l) was een belangrijke pion in de Tour-ploeg van Froome.

  Het zat Team Sky gisteren niet mee: het verloor een zieke Mikel Landa in de Giro en in Californië brak Peter Kennaugh zijn sleutelbeen. De Brit werd gezien als een belangrijke pion in de Tour-ploeg rond zijn landgenoot Chris Froome, maar zijn deelname komt nu in het gedrang.

  Kennaugh ging in de derde rit in de VS onderuit en nam de Fransman Bryan Coquard mee in zijn val. Hij verontschuldigde zich na de feiten bij Coquard: "Mijn wiel gleed weg. Sorry daarvoor. Ik hoop dat alles goed is."

  Coquard hield er een geschonden elleboog aan over, voor Kennaugh was de schade groter. Het is nog maar de vraag of hij nu op 2 juli klaar zal staan om titelverdediger Froome aan een nieuwe Tour-zege te helpen.