• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ondanks joelende fans bedankt Van Gaal voor "onvoorwaardelijke steun" (video)

  De grote vraag bij United blijft of Van Gaal na de FA Cup mag blijven?

  Manchester United heeft de Engelse competitie afgesloten met een 3-1-overwinning, maar zonder een ticket voor de Champions League. Een deel van de fans liet duidelijk zijn ongenoegen daarover blijken, maar trainer Louis van Gaal was opnieuw niet uit zijn lood te slaan. "Ja, ik blijf. Ik heb een contract van drie jaar getekend."

  De 3-1-zege tegen Bournemouth kon voor vele supporters het kwakkelseizoen van United niet helpen vergeten. Met spandoeken werd Van Gaal gevraagd op te stappen en de bezoekende fans deden lustig mee met het gezang "Morgen zal je ontslagen zijn".

  De Nederlander reageerde op zijn eigen manier. Tijdens een toespraak op het veld (een traditie op Old Trafford na de laatste match) zei Van Gaal: "Bedankt voor jullie onvoorwaardelijke steun. Ondanks alles wat er is gebeurd, hebben jullie ons nooit laten vallen."

  Op de persconferentie werd Van Gaal gevraagd of "onvoorwaardelijk" niet wat sterk geformuleerd was, waarna zich een typisch Van Gaal-moment ontspon.

  "Ik heb dat heel bewust gezegd. De fans hebben ons nooit in de steek gelaten en ze zijn altijd blijven komen. Vandaag niet zeg je? Waarom denk je dat dat komt? Ik had ook elf gasten uit Nederland voor de match van zondag (de match tegen Bournemouth werd uitgesteld door een bomalarm). Voor niks."

  "Ik heb mijn gasten moeten ontvangen in restaurant “Mister Wings”. Normaal ga ik nooit naar een restaurant op de dag van de match. Die elf fans komen niet terug voor de match van vandaag. Dat geldt voor vele mensen."

  Tot slot vroeg iemand nog maar eens of Van Gaal volgend seizoen nog trainer zal zijn van United. Tijdens het naar buiten wandelen antwoordde Van Gaal. "Ja. Ik heb een contract van drie jaar getekend."

  Manchester United- Bournemouth 3-1

  Na een bomalarm op Old Trafford werd de match tegen Bournemouth van zondag twee dagen uitgesteld. United had nog een waterkans op de vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor de Champions League. Bij winst zou United evenveel punten tellen als rivaal Manchester City, maar City had een beter doelpuntensaldo. United moest winnen met 19 goals verschil om dat nog om te draaien.

  Dat lukte niet, ondanks de 100e goal van Rooney op Old Trafford, de 2-0 van de nieuwe wonderboy Rashford, die in de basis startte, en de 3-0 van Young. Pijnlijk werd nog dat doelman De Gea de "Golden Glove", de prijs voor de doelman met de meeste clean sheets, uit zijn handen zag glippen door de owngoal van Smalling in de 93e minuut.

  De toespraak van Van Gaal op het veld