• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Noord-Ierland zonder Brunt, maar met Evans naar EK

  Noord-Ierland werd tweede in zijn voorrondegroep.

  Noord-Ierland is er voor het eerst in 30 jaar weer bij op een groot toernooi, maar grote namen kunnen ze niet meenemen naar Frankrijk. Dat gebrek aan kwaliteiten hoopt het vooral te compenseren met enthousiasme en strijdlust.

  Bondscoach Michael O'Neill selecteerde 28 spelers voor de voorbereiding op het EK, waarvan er dus nog 5 moeten afvallen. 5 van de 28 kwamen afgelopen seizoen uit voor een club uit de Premier League, al waren ze bij hun club zeker niet altijd basisspeler.

  De bekendste naam in de selectie is Jonny Evans, de ex-speler van Manchester United en ook van Antwerp. Hij had een van de drie spelers van West Bromwich kunnen zijn, maar linksachter Chris Brunt liep enkele maanden geleden een zware knieblessure op.

  Noord-Ierland speelt in de voorbereiding tegen Wit-Rusland en Slovakije. In Frankrijk is het ingedeeld in een groep met Duitsland, Polen en Oekraïne.

  De 28 spelers van de Noord-Ierse voorselectie

  Doelmannen: Alan Mannus (St Johnstone/Sch), Michael McGovern (Hamilton/Sch), Roy Carroll (Notts County/Eng)

  Verdedigers: Craig Cathcart (Watford/Eng), Jonny Evans (West Bromwich Albion/Eng), Gareth McAuley (West Bromwich Albion/Eng), Luke McCullough (Doncaster/Eng), Conor McLaughlin (Fleetwood/Eng), Aaron Hughes (Melbourne City/Aus), Daniel Lafferty (Burnley/Eng), Patrick McNair (Manchester United/Eng), Michael Smith (Peterborough/Eng), Lee Hodson (Milton Keynes/Eng)

  Middenvelders: Steven Davis (Southampton/Eng), Oliver Norwood (Reading/Eng), Corry Evans (Blackburn/Eng), Jamie Ward (Nottingham Forest/Eng), Stuart Dallas (Leeds/Eng), Niall McGinn (Aberdeen/Sch), Shane Ferguson (Millwall/Eng), Ben Reeves (Milton Keynes/Eng), Chris Baird (Derby/Eng)

  Aanvallers: Will Grigg (Wigan/Eng), Kyle Lafferty (Birmingham City/Eng), Conor Washington (Queens Park Rangers/Eng), Billy McKay (Dundee/Sch), Liam Boyce (Ross County/Sch), Josh Magennis (Kilmarnock/Sch)