• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Joos: "Geërgerd en gelachen met persbabbel van "rockster" Klopp"

  Klopp dolde op de persconferentie.

  Liverpool en Sevilla staan vanavond tegenover elkaar in de finale van de Europa League. Onze commentator Filip Joos was gisteren getuige van een bijzondere persconferentie, die draaide rond een man: Jürgen Klopp. "Liverpool-coach Klopp vindt zelfs een filosofisch antwoord op de domste vragen", geeft Joos ons mee.

  Jürgen Klopp werd gisteren op de persconferentie geflankeerd door spelers James Milner en Jordan Henderson. "De tickets voor de persconferentie waren snel op, maar ik ben via via toch binnen geraakt", zegt Filip Joos.

  "Het was dan ook de langverwachte Klopp die langskwam, het leek wel alsof een rockster met de pers kwam babbelen."

  "Het allerleukste was toen Milner iets vertelde. Je zag zo dat hij dat niet graag doet. Hij zat ineengedoken achter de tafel en sprak met een vreselijk accent. Ik begreep hem amper. Klopp blijkbaar ook, want hij greep, net als Henderson, naar de hoofdtelefoon waarop een tolk sprak. Henderson en Klopp hadden er echt pret mee."

  "Eigenlijk waren ze hem aan het uitlachen, maar op een lieve manier. Het was subliem hoe hij die situatie ontmijnde. Klopp zette zijn speler uit de wind."

  "Ik heb er me ook blauw geërgerd. Je hebt dan een Rus die vraagt hoe belangrijk een match uit de poulefase tegen Roebin Kazan was met het oog op de finale."

  "Mourinho had die Rus wellicht buitengekieperd, maar Klopp lost zelfs de domste vraag filosofisch op. Hij zegt dat hij het zich nog herinnert dat het koud was en het een les is over hoe je moeilijkheden moet overwinnen. "Dus wie weet had het wel geholpen om de 1-3 tegen Dortmund nog om te buigen", antwoordde hij."

  "Tegenstander in finale was onbelangrijk"

  De algemene teneur vond Filip Joos ook apart. "Het viel op dat alle vragen over Liverpool, de prijzenkast, de fans, het gevoel van de finale enzovoort gingen. Wie de tegenstander in de finale is, lijkt niet van belang. Geen enkele vraag ging over Sevilla. Het kon net zo goed zijn alsof Liverpool tegen Inter of Midtjylland in de finale staat."

  "Een vraag was wat giftiger tegenover Klopp. Hij verloor best al veel finales en de vraag was of dat hem frustreerde. "Als je je werk had gedaan, zou je zien dat we toen met Dormund zeker niet onderlagen. Ik hoop er nu weer op om ons niveau te halen en als je dan verliest, verlies je", zei Klopp. Weer goed opgelost", zegt Joos.

  "Liverpool is toch licht favoriet"

  Filip Joos geeft Liverpool iets meer kans op de zege. "Voor mij is Liverpool licht favoriet, ook gezien de kwaliteit die ik zag op training."

  "Bovendien vond ik Liverpool fantastisch in elke match die ik al zag. Dat waren wel altijd topmatchen waarin de opponent dacht dat ze Liverpool wel aankonden. In die val zal Sevilla nu wel niet lopen."

  "Maar toch heeft Liverpool meer talent en daarom gok ik op de Engelsen. Maar als Sevilla-middenvelder Banega het spel kan stilleggen, wandelen en freewheelen, dan heeft Liverpool het wel zitten."

  "Ik zag ook de training van Liverpool en verwacht Mignolet in doel, maar de andere Belgen Benteke en Origi op de bank. Benteke was wel goed op training, maar Klopp zal wel met dezelfde ploeg als tegen Villarreal starten."