• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dumoulin stapt uit de Giro met zitvlakproblemen

  Dumoulin verlaat de Ronde van Italië.

  Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) heeft de Ronde van Italië vandaag verlaten. De Nederlander, de eerste rozetruidrager in deze Giro, had te veel last van een zitvlakblessure.

  Tom Dumoulin (25) begon spetterend aan de Ronde van Italië met een tijdritzege in Apeldoorn en droeg zes dagen de roze trui. Maar de voorbije dagen sputterde de motor van Dumoulin, die in het klassement was weggezakt naar de 29e plaats.

  Na twee uur koers stapte Dumoulin vandaag in de volgwagen. "De afgelopen dagen had Tom last van zitvlakproblemen", vertelde Giant-Alpecin bij de NOS.

  "We hoopten dat zijn blessure zou verbeteren, maar dat is niet het geval geweest. Normaal gezien zou Tom deze Giro uitgereden hebben."

  Dumoulin: "Heb het tegen beter weten in toch maar geprobeerd"

  "Het ging gewoon niet meer", zei Dumoulin enkele uren later aan de NOS. "Het was gisteren al pijnlijk en vandaag heb ik het tegen beter weten in toch maar geprobeerd. Maar op een bepaald moment houdt het op. Dan is het beter om te stoppen."

  "Ik had nog een doel gemaakt van de klimtijdrit (zondag). En ik hoopte dat ik nog dagen kon uitkiezen voor een etappezege. Maar dat zit er niet meer in."