• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bjorn Engels mist het EK door blessure

  Engels had de ook al geblesseerde Kompany moeten vervangen.

  Het droomseizoen van Bjorn Engels krijgt alsnog een wrange nasmaak. Door een dijblessure moet hij het EK aan zich laten voorbijgaan. "Ik heb net bevestiging gekregen van de dokters dat Bjorn out is voor het EK", laat de bondscoach weten.

  Bjorn Engels sukkelde de voorbije weken al wat met zijn dij, maar hij beet op zijn tanden om de belangrijke matchen tegen AA Gent en Anderlecht niet te hoeven missen.

  Uiteindelijk veroverde Engels met Club Brugge in die laatste match ook effectief de titel, maar hij betaalt daar nu toch een prijs voor.

  De blessure is nu immers een scheurtje geworden en dat betekent: 3 weken out. Bondscoach Marc Wilmots maakte op Twitter snel een einde aan de twijfel. "Net bevestiging gekregen van de dokters dat Engels out is voor het EK."

  Een bittere pil voor Engels, maar ook voor de nationale ploeg, want de waslijst geblesseerde verdedigers wordt zo schrikbarend hoog. Vincent Kompany en Engels mogen we al schrappen en ook Thomas Vermaelen en Nicolas Lombaerts zijn vraagtekens.

  Mogelijk roept Wilmots nog een vervanger op. Laurent Ciman en Laurens De Bock zijn de verdedigers op de reservelijst die de bondscoach eerder bekendmaakte.