• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Supporters van Eskisehirspor steken hun eigen stadion in brand

  Vurige supporters van Eskisehirspor.

  Nu Eskisehirspor zo goed als zeker degradeert uit de hoogste voetbalklasse hebben fans van de Turkse club er niet beter op gevonden dat hun stadion te slopen. De poppetjes gingen aan het dansen na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Basaksehir, waardoor Eskisehirspor zijn lot niet meer in eigen handen heeft.

  Eskisehirspor, met de Belg Ruud Boffin tussen de palen, leed afgelopen weekend op de één na laatste speeldag in de Turkse Süper Lig in eigen huis een 1-2-nederlaag tegen Istanbul Basaksehir.

  De bezoekers kwamen iets na de rust op voorsprong dankzij Napoleoni, maar Tornike Okriasjvili, uitgeleend door RC Genk, bracht de score in de 66e minuut in evenwicht.

  Eskisehir leek een punt thuis te houden, maar Boffin moest zich in de toegevoegde tijd alsnog omdraaien. Met Jordi Figueras (ex-Club Brugge) stond er nog een oude bekende in de basis van Eskiserhirspor.

  De degradatie is zo goed als zeker en dat maakte de supporters van de club pisnijdig. Na de match staken ze delen van de tribunes in brand, met als "excuus" dat het stadion binnenkort toch tegen de vlakte gaat omdat er een nieuw complex komt.

  Beelden van de brandjes in het stadion: