• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Simon Tahamata keert terug naar Ekeren: "Even schrikken wel"

  Hier stond vroeger het Veltwijckstadion.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Hier stond vroeger het Veltwijckstadion.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Het Canvas-programma De Kleedkamer houdt deze week halt in het noorden van Antwerpen waar Germinal Ekeren furore maakte in de jaren 90. Ruben Van Gucht keert met Simon Tahamata, Mike Verstraeten, Eddy Snelders en Gunther Hofmans terug naar de kantine van het vervallen oefencomplex De Rozemaai. Voorzitter Jos Verhaegen staat voor het eerst in 15 jaar op het voormalige terrein van het Veltwijckstadion. En Tony Herreman vertelt over zijn gitzwarte periode na het profvoetbal.

  Tahamata: "Het doet pijn om het zo te zien"

  Simon Tahamata keert voor het eerst in jaren terug naar Ekeren. De beste voetballer uit de geschiedenis van Germinal kan niet geloven hoe verloederd het oefencomplex De Rozemaai er anno 2016 bij ligt.

  Video player inladen ...

  Weetje: in de jaren 90 begonnen Rode Duivels Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen hun carrière op De Rozemaai als jeugdspelers van Germinal Ekeren.

  Voorzitter Verhaegen: "Het kon niet blijven duren"

  Germinal-voorzitter Jos Verhaegen keert voor het eerst in 15 jaar terug naar het Veltwijckpark, waar Ekeren zijn thuiswedstrijden speelde. Twee verroeste doelen staan er nog, het Veltwijckstadion is verdwenen. "Het heeft me veel pijn gedaan toen het stadion weg moest", vertelt hij.

  "Germinal Ekeren was een club die op wereldniveau zijn gelijke niet kende. We speelden drie keer de bekerfinale. We eindigden op de derde, de vierde en de vijfde plaats. We hadden geen frank schulden. En dat met gemiddeld 3.000 supporters. Dat kon niet blijven duren."

  Video player inladen ...

  Tony Herreman: "Ik had geen vooruitzichten meer"

  Tony Herreman heeft 18 seizoenen eerste klasse op zijn teller staan, een groot deel sleet hij in het Veltwijckstadion. Na zijn voetbalcarrière viel de verdediger in een diep zwart gat. "Ik heb zelfs de bodem gezien", vertelt hij over zijn depressie, die tot een zelfmoordpoging leidde. Dankzij professionele hulp gaat het weer beter met Herreman.

  Video player inladen ...

  Heeft u zelf vragen rond zelfdoding, neem dan contact op met de zelfmoordlijn, op het telefoonnummer 1813, of met Tele-Onthaal, op het nummer 106.

  VIDEO: Germinal Ekeren uit de oude doos

  Het Veltwijckpark in de jaren 90

  Het Veltwijckpark anno 2016

  Bekijk de volledige aflevering van De Kleedkamer over Germinal Ekeren op de website van Canvas.