• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Persoon verdedigt haar wereldtitel tegen "Black Mamba" Linardatou

  Persoon verdedigde in 2015 twee keer met succes haar titel.

  Op zaterdag 4 juni bekampt Delphine Persoon (31) Christina Linardatou (28) in Roeselare. Inzet is de WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten. "Ik heb filmpjes van haar op YouTube bekeken en ik onderschat haar zeker niet", zegt Persoon.

  Christina Linardatou (Dominicaanse Republiek) won haar acht kampen, waarvan vijf met knock-out. Titelverdedigster Persoon begint met 35 gewonnen kampen achter haar naam, waarvan 16 door knock-out.

  "Deze "Black Mamba'" zoals ze zichzelf noemt, is een te duchten tegenstandster", legt Delfine Persoon uit. "Ik train voor deze kamp ook anders. Ik neem meer en meer rust in vergelijking met vroeger. Ik ben er reeds 31. Dat voel je."

  "Het recuperatievermogen zwakt af. Daar moet ik zeker rekening mee houden. Voldoende rust nemen is de boodschap. Zeker met het werk."

  "Vroeger had ik voldoende aan zes uur slaap. Nu mag het al iets meer zijn", besluit Persoon, die haar sport nog altijd combineert met haar job bij de spoorwegpolitie. "Al wil ik na deze wedstrijd uitkijken naar een andere jobomschrijving."