• home
 • video
 • pas verschenen

  Nadal aast op drie olympische medailles in Rio

  Hoeveel medailles kan Nadal zijn land bezorgen?

  Rafael Nadal gaat komende zomer op de Olympische Spelen in Rio niet alleen op zoek naar een tweede gouden medaille in het enkelspel. De 29-jarige Spanjaard treedt ook aan in het dubbel en het gemengd dubbel.

  Op de Zomerspelen van Peking in 2008 veroverde Nadal goud in het enkelspel. Vier jaar later ontbrak hij door blessureleed op het gras van Londen. Nu gaat hij dus niet alleen op zoek naar een tweede olympische titel in het enkelspel, maar hoopt hij ook nog twee andere medailles te veroveren.

  Het nummer vijf van de wereld doet ook mee aan het dubbeltoernooi en het gemengd dubbel. Dat zal hij tennissen aan de zijde van Garbine Muguruza (WTA-4). Zij maakt haar olympisch debuut.

  In het gemengde dubbelspel zullen de Spanjaarden concurrentie krijgen van Roger Federer en Martina Hingis. "Ze zijn allicht niet zo sterk als het Zwitserse duo, maar zullen wel goed weerstand kunnen bieden", voorspelt coach Toni Nadal.