• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mulder tegen Preud'homme: "Trainers zijn snel op hun teentjes getrapt"

  Jan Mulder in Extra Time.

  Extra Time kaartte maandagavond uitgebreid na over de 14e landstitel van Club Brugge. Met Michel Preud'homme, Peter Vandenbempt en Jan Mulder als gasten waren er pittige discussies. We hebben enkele opmerkelijke fragmenten op een rijtje gezet.

  "Er ontbreekt klasse bij Anderlecht"

  "Opeens dringt het tot je door: waar is Anderlecht?", zegt Jan Mulder na de 4-0 die Anderlecht op Club Brugge incasseerde. "De spelers hebben allemaal hetzelfde shirt aan, maar weten niets van elkaar. Verschrikkelijke passes, amateuristisch voetbal. Anderlecht is altijd de meester geweest in de passing game, maar er ontbreekt klasse in deze ploeg. Het verschil met Club Brugge is gigantisch."

  Video player inladen ...

  "Binnen de minuut weet je het bij Okaka"

  Stefano Okaka was één van de exponenten van een uitermate slap paars-wit zondagnamiddag. Het gedrag van de Anderlecht-spits is niet altijd om over naar huis te schrijven, vinden de Extra Time-analisten.

  Filip Joos: "Je moet klaar zijn om op Club Brugge te gaan spelen. Na 30 seconden stond hij al te mekkeren. Opgelet: hij wérd aangepakt, maar kijk eens naar zijn reactie na een overtreding op hem..."

  Peter Vandenbempt: "Bij Okaka weet je binnen de minuut: het wordt vandaag niets. Hij verliest zich in discussies, gaat voor het minste naar de scheidsrechter en dan komt er niets van."

  Video player inladen ...

  "Vreemd, wat Gent overkomt"

  De derde plaats van AA Gent komt in het gedrang na de nederlaag op het veld van Zulte Waregem. Peter Vandenbempt: "AA Gent heeft voor de derde keer op een rij in deze play-offs verloren. Hoe dat is kunnen gebeuren, begrijpen we niet. 8 op 24 in POI, zelfs Oostende doet beter. Dat is vreemd. Een gebrek aan efficiëntie voor- en achterin is één van de problemen."

  Waarna de vlotscorende Mbaye Leye ter sprake komt. Hoe komt het dat de aanvoerder van Zulte Waregem niet bij een Belgische topclub speelt? Michel Preud'homme doet een bekentenis: "We hebben er vorig jaar tijdens de winterstop aan gedacht om Leye naar Club Brugge te halen."

  Video player inladen ...

  "Trainers leren van voetballers, niet andersom"

  "Eén van de wonderen bij Club Brugge vind ik Ruud Vormer", zegt Jan Mulder. "Dat is geen wondervoetballer. Maar Michel Preud'homme heeft hem het vertrouwen gegeven en Vormer speelt nu twee keer beter dan hij ooit in zijn stoutste dromen vermoed had."

  Preud'homme: "Ik kende hem van zijn periode bij Roda JC. Onder meer zijn infiltratievermogen was me toen opgevallen. En we hebben hem nog bepaalde zaken bijgeleerd. Want een trainer kan dat, Jan. " Mulder: "Trainers leren van voetballers, Michel, niet andersom."

  Video player inladen ...

  "Afspraak op 21 mei. Sorry dat ik wat te vroeg ben"

  Preud'homme gaf op de persconferentie na de kampioenenmatch tegen Anderlecht de media een veeg uit de pan. "Het publiek en de club stonden dit seizoen altijd achter mij. Jullie allemaal niet. Ik denk dat een groot deel van jullie me zelfs in de problemen heeft willen brengen."

  In Extra Time gaf hij daar nog een woordje toelichting bij: "Ik heb de in kranten koppen gelezen als "Nu geen excuses meer" en "Afspraak op 21 mei". Wel, sorry dat ik een beetje te vroeg ben."

  "Over het algemeen zijn trainers heel snel op hun teentjes getrapt", merkt Jan Mulder op, waarna zich een interessante discussie ontspint over de rol van de voetbaljournalisten.

  Video player inladen ...

  Michel Preud'homme antwoordt met ja of neen

  • Blijft Izquierdo zeker bij Club Brugge? Ja.
  • Zou u Engels in de basis zetten op het EK? Ja.
  • Blijft 20 op 30 ook na de titel nog een doel? Ja.
  • Heeft het vertrek van Vazquez Vanaken bevrijd? Neen.
  • ...
  Video player inladen ...

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time:

  Video player inladen ...