• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jungels: "Wat Brambilla deed, dat zie je nooit in een koers"

  Brambilla offerde zich op voor Jungels.

  Bob Jungels is de derde rozetruidrager van Etixx-Quick Step in deze Ronde van Italië. De Luxemburger kon de roze trui veroveren dankzij de hulp van ploegmaat Gianluca Brambilla, die als leider aan de rit was begonnen.

  "Ik kom woorden tekort om mijn vreugde te beschrijven", vertelde Bob Jungels na de 10e Giro-etappe. "Dit is een roze trui voor de hele ploeg. Er waren veel aanvallen en iedereen heeft zich te pletter gewerkt om die trui in de ploeg te houden."

  Ook Gianluca Brambilla, die nota bene als leider aan de rit was begonnen, deed zijn duit in het zakje. De Italiaan moest lossen op de Pian del Falco, kwam terug in de afdaling en loodste Bob Jungels dan naar de roze trui.

  "Wat Brambilla voor mij gedaan heeft, dat zie je wellicht nooit in een koers. De leider van een etappewedstrijd die zich opoffert voor de tweede in de stand... Als hij dat niet gedaan zou hebben, dan zou het er anders uitgezien hebben."

  "Dat kan alleen in een ploeg als Etixx-Quick Step, waar we vrienden zijn en allemaal voor elkaar werken. Dit is ongetwijfeld één van de mooiste dagen uit mijn carrière. Waar dit zal eindigen? Dat weet ik niet. Laat me nu genieten van dit moment. Er komen nog veel zware dagen aan."