• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dumoulin schrapt de Tour en bereidt Rio voor in Polen

  Dumoulin zal dit jaar niet schitteren in de Tour.

  Tom Dumoulin verschijnt dit jaar niet aan de start van de Ronde van Frankrijk. De Nederlander, winnaar van de eerste etappe in de Giro, vindt de Ronde van Polen de ideale voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

  Tom Dumoulin (25) mikt dit jaar op de olympische tijdrit in Rio de Janeiro. De Nederlander, die de openingstijdrit van de Ronde van Italië won, zal zijn olympische droom voorbereiden in de Ronde van Polen (12 juli tot 18 juli).

  Dumoulin zal voor en na de Poolse rittenkoers een hoogtestage houden, maar kiest dus niet voor de Ronde van Frankrijk. "Voor Dumoulin biedt de Ronde van Polen een compleet plaatje, met lange ritten, twee bergetappes en een tijdrit", klinkt het bij de koersdirectie.