• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Del Bosque neemt Costa en Torres niet mee naar EK

  Diego Costa kwakkelde dit seizoen met Chelsea en heeft een dijblessure.

  De Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque heeft een voorselectie van 25 namen bekendgemaakt voor het EK. In de spits had hij geen plaats voor Diego Costa (Chelsea) en Fernando Torres (Atletico Madrid). Morata (Juventus) en Aduriz (Bilbao) zijn zijn aanvalsleiders.

  Spanje jaagt een derde Europese titel op een rij na. Het won in 2008 onder coach Luis Aragones, die na het toernooi opgevolgd werd door Del Bosque. Torres (foto) maakte in 2008 in de finale tegen Duitsland de enige goal. Hij werd in de selectie verwacht, maar viel ernaast.

  Net als Diego Costa. De Braziliaans-Spaanse aanvaller heeft een kwakkelseizoen met Chelsea achter de rug en was er bij de vorige selectie in maart ook niet bij. Bovendien sukkelt Costa met een dijbeenletsel.

  Spanje wil ook eerherstel na een desastreus WK in 2014, toen het in Brazilië als wereldkampioen in de groepsfase gewipt werd. Op het EK spelen de Spanjaarden in een groep met Kroatië, Turkije en Tsjechië.

  EK-voorselectie Spanje
  doelmannenIker CasillasPorto (Por)
   David de GeaManchester United (Eng)
   Sergio RicoSevilla
  verdedigersSergio RamosReal Madrid
   Gerard PiquéBarcelona
   Dani CarvajalReal Madrid
   Jordi AlbaBarcelona
   Marc BatraBarcelona
   Cesar AzpilicuetaChelsea (Eng)
   Mikel San JoséBilbao
   JuanfranAtletico Madrid
  middenveldersBrunoVillarreal
   Sergio BusquetsBarcelona
   KokeAtletico Madrid
   Thiago Bayern München (Dui)
   Andres IniestaBarcelona
   IscoReal Madrid
   David SilvaManchester City (Eng)
   Cesc FabregasChelsea (Eng)
   SaulAtletico Madrid
  aanvallersAritz AdurizBilbao
   NolitoCelta Vigo
   Alvaro MorataJuventus (Ita)
   Lucas VazquezReal Madrid
   PedroChelsea (Eng)