• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Coulibaly mist het slot van het seizoen

  Coulibaly kreeg in eerste instantie slechts geel.

  De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond heeft twee speeldagen schorsing en 800 euro boete opgelegd aan Coulibaly. De spits van AA Gent mist zo waarschijnlijk het einde van Play-off I. Ovono (KV Oostende) wordt één speeldag effectief geschorst.

  Kalifa Coulibaly werd op het matje geroepen na zijn overtreding op Club Brugge-doelman Ludovic Butelle. De aanvaller ging stevig door op de knie van de Brugse keeper en kreeg geel voor zijn overtreding. Van de Geschillencommissie krijgt hij nu wel twee dagen schorsing opgelegd.

  Daardoor kan Gent geen beroep doen op zijn aanvaller in de twee laatste wedstrijden van POI tegen Oostende en Genk. Toch cruciale duels met het oog op de derde plaats en Europees voetbal. De club kan wel nog in beroep gaan.

  Didier Ovono werd dan weer geviseerd voor zijn tackle op Anderlecht-middenvelder Filip Djuricic. Ovono ging met beide voeten vooruit door op Djuricic, maar kreeg geen kaart. Ook voor hem vroeg het Bondsparket twee speeldagen schorsing, maar gezien zijn gunstige disciplinaire verleden kreeg hij één speeldag strafvermindering.