• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  BAS over WS Brussel: "Er zijn veel financiële problemen"

  De soap rond WS Brussel blijft duren.

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft meer uitleg gegeven over de beslissing om White Star Brussel geen proflicentie toe te kennen. Het stadiondossier was geen struikelblok, maar een gebrek aan continuïteitsgaranties nekt de kampioen uit tweede klasse.

  White Star Brussel moest op maandag 2 mei zijn licentiedossier verdedigen voor het BAS. Uit de motivering van het BAS, die vandaag werd gepubliceerd, blijkt dat de club van John Bico pas een dag later beschikte over een huurovereenkomst met de gemeente Sint-Jans-Molenbeek voor het gebruik van het Edmond Machtensstadion.

  Het BAS had de betrokken partijen echter een dag extra gegeven om bijkomende stukken neer te leggen en zag dus geen graten in het stadiondossier.

  Het BAS oordeelde ook dat de bewijsstukken voor de uitbetaling van lonen en de betalingen aan onder andere de RSZ in het voordeel van WS Brussel pleitten. Voor de Licentiecommissie van de KBVB vormde dat nochtans een struikelblok voor het toekennen van een licentie.

  Wat was dan wel het probleem? "Het arbitragecollege stelt een aantal ernstige en duidelijke feiten vast met betrekking tot de continuïteit van de club voor het seizoen 2016-2017. Het beheer van WS Brussel laat te wensen over en er zijn heel wat financiële problemen", klinkt het bij het BAS.

  "Er is een manifest gebrek aan financiële, rekenkundige en administratieve nauwkeurigheid", stelt het BAS, dat ook heel wat schulden ontdekt heeft en vreest dat WS Brussel niet voldoende middelen heeft om die schulden af te betalen.