• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vertonghen: "We hebben een ploeg die het EK kan winnen"

  Vertonghen speelde een ijzersterk seizoen centraal achterin bij Tottenham.

  Op 18 juni spelen de Rode Duivels in Bordeaux tegen Ierland. Jan Vertonghen blikt bij Independent.ie al even vooruit. "De Ieren zijn fysiek een heel sterk team, maar dat zijn wij ook." De linksback van Tottenham verwacht verder heel veel van het toernooi. "We zullen wat geluk nodig hebben, maar we gaan voor de hoogst haalbare plaats."

  Voor Jan Vertonghen is de Ierse voorlinie, met Shane Long en Jon Walters, geen onbekende factor. "Ik speelde al heel veel moeilijke wedstrijden tegen hen in de Premier League."

  "Het zijn allebei heel sterke en goede spelers. De Ieren zijn gewoon een heel moeilijke ploeg. Het is fysiek een heel sterk team, maar dat zijn wij ook. Toch had ik liever gehad dat ze niet in onze poule zaten. We zullen top moeten zijn."

  Vertonghen blonk dit seizoen in een centrale rol uit bij Tottenham, een plaats waar hij bij de Rode Duivels niet te zien zal zijn.

  "Ik verwacht niet dat de bondscoach Toby en mij centraal zal uitspelen. Hij kan op ons rekenen en we hebben ons in het verleden al meermaals bewezen op de flanken. Hopelijk blijven we daar ook spelen, want anders wil dat zeggen dat er meer blessures zijn."

  "De afwezigheid van Vincent Kompany heeft een grote impact, maar we hebben een heel sterk team. De eerste wedstrijd tegen Italië wordt sowieso heel belangrijk."

  "Zij groeien traditioneel in een groot toernooi en ook Zweden en Ierland zullen geen gemakkelijke tegenstanders zijn. We hebben een ploeg die het EK kan winnen. We zullen wat geluk nodig hebben, maar gaan voor de hoogst haalbare plaats."