• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme: "Of ik blijf? Over twee weken leg ik alles uit"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Na een triomftocht door de Brugse binnenstad was Michel Preud'homme vanavond te gast in Extra Time. Blijft de coach bij de nieuwe landskampioen? "Het heeft ook af en toe te maken met leeftijd", bleef Preud'homme mysterieus. "Ik voel dat hij weggaat", las Jan Mulder tussen de lijnen.

  Verlaat Michel Preud'homme (57) Club Brugge? "Ik zal over twee weken uitleggen wat ik zal doen", vertelde de Club-coach in Extra Time.

  "Maar jullie begrijpen dat het af en toe ook met leeftijd te maken heeft. Als 45-jarige zou ik niet denken om eventueel weg te gaan. Maar dat wil niet zeggen dat ik weg ben."

  De liefde tussen Club en zijn coach is wel duidelijk groot. "Club heeft alles wat een trainer kan wensen: structuur, het bestuur, de spelerskern en de staf. En natuurlijk de supporters. Iedereen spreekt er nu over na de titel, maar ze hebben ons altijd gesteund."

  "Of ik mentaal moe ben na drie jaar bij Club? Ik ben al 40 jaar bezig, dan is er op sommige momenten vermoeidheid. Een sabbatjaar? Dat is een van de mogelijkheden."

  "Zal je niet wachten tot na het EK om aan te kondigen wat je zal doen", was de subtiele vraag van Filip Joos. "Neen", antwoordde Preud'homme, die geen neen zegt tegen een job als bondscoach.

  "Als je trainer bent, dan zou je natuurlijk je land willen trainen, maar dat wil niet zeggen dat ik er alles aan zal doen om het te worden."

  Mulder: "Als je weggaat, dan zeg je dat niet"

  Jan Mulder had zijn analyse al snel klaar na de antwoorden van Preud'homme. "Ik voel dat Michel weggaat. Als je blijft, dan zeg je dat. Als je weggaat, dan zeg je dat niet", legt Mulder uit.

  "Als je blijft, dan maak je de supporters blij en dan terg je die niet. Ik wil je niet in een hoek drijven, maar het is duidelijk dat je weggaat", zei Mulder nog eens. "Ach, ik redeneer voor de Club-fans: om mij een hak te zetten, zal Michel blijven."