• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Man die Sofie Goos neerstak is aangehouden voor poging tot moord

  Sofie Goos.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De 26-jarige man die gisteren in Antwerpen triatlete Sofie Goos heeft neergestoken, wordt aangehouden voor poging tot moord. Hij kampt met psychische problemen. Dat blijkt na een eerste ondervraging door de onderzoeksrechter.

  Sofie Goos was aan het trainen in Park Spoor Noord toen ze plots werd aangevallen en een messteek in haar rug kreeg. Ze is geraakt aan een nier en moet nog een week in intensieve zorg in het ziekenhuis blijven.

  De dader kon snel gevat worden en moest de nacht in de cel doorbrengen. Vanochtend is hij al voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

  "De dader is een 26-jarige man uit Antwerpen. De eerste vaststellingen wijzen in de richting van een onderliggende psychische problematiek. Er zal een psychiater aangesteld worden om de geestestoestand van de verdachte te onderzoeken", zegt Philip Van Tongerloo van het parket van Antwerpen.

  "Sofie wordt voortdurend opgevolgd"

  De dokters hebben de toestand van Goos maandagochtend overigens opnieuw geëvalueerd. "We kunnen bevestigen dat Sofie Goos geraakt is aan haar rechternier. Sofie wordt voortdurend gemonitord op de afdeling intensieve zorg van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen. Haar toestand is stabiel. Zoals eerder aangegeven is het op dit ogenblik onmogelijk om uitspraken te doen over de termijn van het herstelproces. Al onze gedachten blijven uitgaan naar Sofie, haar partner en familie. We wensen hen enorm veel sterkte in deze moeilijke dagen", klinkt het in een mededeling.

  Bart Verhaeghe, die zondag met Club Brugge de titel pakte, is mecenas van het Uplace-team waar Goos deel van uitmaakt. "Ik veroordeel deze daad van zinloos geweld scherp. Dit staat haaks op de positieve waarden die we met deze duurzame sport willen uitdragen", zegt Verhaeghe. "Onze gedachten gaan uit naar Sofie en haar familie en we wensen haar alle sterkte toe om er weer helemaal bovenop te komen. We wensen ook politie en gerecht te bedanken voor hun snelle en kordate optreden tegen dit geweld. Dit komt het verwerkingsproces ten goede. Deze daad toont nogmaals aan dat alles zeer relatief is en dat het leven en een goede gezondheid ons kostbaarste goed zijn."