meest recent

VIDEO uit 2005: Club Brugge kampioen na boeiende topper tegen Anderlecht

vr 13 mei 2016 06:18
      15 mei 2005: Timmy Simons steekt de kampioenentrofee de lucht in.
      Zondag is het dag op dag elf jaar geleden dat Club Brugge voor het laatst kampioen werd, na een 2-2-gelijkspel tegen Anderlecht nota bene. Een reconstructie van de topper, het feest én de katertraining de dag erna.

Club Brugge zit meteen op rozen

De wedstrijd is een minuut oud wanneer Cornelis op de rand van de 16 Lange vindt. De Noorse spits bedient Ceh. Die krijgt veel ruimte en steekt de bal in het dak van het doel: 1-0.

Anderlecht uit het niets

Club Brugge controleert de wedstrijd. Toch komt Anderlecht uit het niet langszij. Jestrovic kopt een hoekschop van Zetterberg tegen de lat, Tihinen knikt de rebound binnen: 1-1.

Misser van Zitka

De vreugde van Anderlecht is van korte duur. Doelman Zitka trapt over een simpel balletje van Ceh, dat nog door Kompany werd aangeraakt. Club Brugge gaat rusten met een 2-1-voorsprong.

Jestrovic kopt 2-2 op het bord

Na de onderbreking neemt Anderlecht de regie over in het Jan Breydelstadion. Kompany kopt een vrijschop van Zetterberg door. Butina is niet bij de pinken, Jestrovic kopt de 2-2 binnen.

Club Brugge kruipt in zijn schulp. Aruna en Vanderhaeghe missen voor Anderlecht. In de 90e minuut houdt Butina de 2-2 op het bord. De doelman van blauw-zwart houdt Jasjtsjoek van de 2-3.

Titelfeest

Het Jan Breydelstadion gaat uit zijn dak. Club Brugge is voor de 13e keer landskampioen. Twee weken later speelt blauw-zwart nog de bekerfinale, maar die trofee gaat naar Germinal Beerschot Antwerpen (2-1).

Club Brugge - Anderlecht 2-2

Doelpunten: 2' Ceh 1-0, 37' Tihinen 1-1, 39' Ceh 2-1, 56' Jestrovic 2-2

Club Brugge: Butina, Cornelis, Clement, Maertens, Rozehnal, Klukowski, Verheyen, Englebert, Simons, Ceh, Lange (90' Ishiaku)

Anderlecht: Zitka, Vanden Borre, Tihinen, Kompany, Deschacht, Zetterberg (81' Hasi), Vanderhaeghe, Wilhelmsson, Aruna, Jestrovic (80' Jasjtsjoek), Mpenza (62' Lovre)

Gele kaarten: 18' Kompany, 25' Aruna
      Toeschouwers: 27.731 (uitverkocht)
      Scheidsrechter: Gumienny

Een dag later: de katertraining