• home
 • video
 • pas verschenen

  Maesschalck: "Kompany komt 100% zeker terug en kan nog 5 jaar mee"

  Lieven Maesschalck en Vincent Kompany werken al lang samen.

  Lieven Maesschalck zag de geblesseerde Vincent Kompany al. "Hij is heel ontgoocheld, maar zoekt al meteen naar oplossingen", zegt de fysiotherapeut. "hij moet 4 maanden revalideren om weer wedstrijdfit te geraken. In die tijd moeten we zijn lichaam optimaliseren."

  Lieven Maesschalck heeft Vincent Kompany al onderzocht. "Ik heb hem inderdaad al gezien, hij was natuurlijk heel ontgoocheld", zegt Maesschalck. "Vincent leeft voor zijn land. Maar aan de andere kant put hij altijd moed uit die ontgoocheling. Dat is fenomenaal."

  Euro 2016 in Frankrijk was niet haalbaar en dus maakte Kompany het nieuws gisteren zelf bekend. "Ik vind het de juiste beslissing om af te zeggen. Het kon ook niet anders, we hadden geen keuze."

  "De blessure laat het niet toe om mee te doen aan het EK. Hoe erg het ook is, hij moet nu uitkijken naar het volgende seizoen. Dat laat ons toe om zijn lichaam op een goeie manier weer in orde te zetten."

  "Zijn spieren en pezen worden voortdurend belast"

  Wat is er eigenlijk aan de hand met het lichaam van Kompany? "Dat is heel moeilijk te verklaren. De spieren en pezen van Vincent worden voortdurend belast."

  "Je kent het verhaal van de afgelopen drie maanden met zijn kuit. Terugkeren onder tijdsdruk en dan hervallen. Nu heeft hij een scheuring opgelopen in zijn slanke dijspier. Vincent gaat er altijd 100% voor, gunt zichzelf weinig rust en is heel veeleisend voor zichzelf."

  "Vincent is 4 maanden out en komt zeker terug"

  Moeten de Belgische fans en die van Manchester City zich zorgen maken? "Neen, Vincent komt zeker terug. Hij kan dit aan. Vincent zoekt zelf meteen naar een oplossing", geeft Maesschalck mee.

  "Hij stelt zichzelf op een constructieve manier in vraag. Je kunt je niet voorstellen hoe positief hij is. Het is echt een voorrecht om met Vincent samen te werken."

  Hoe ziet de revalidatie er nu uit? "Er komt een operatie aan te pas. Dan volgt een periode van relatieve rust om alles te laten helen. Daarna komt het actieve proces. Het zal ongeveer vier maanden duren om Vincent weer wedstrijdfit te krijgen. Van die tijd moeten we gebruik maken om het hele lichaam te optimaliseren."

  Moet Kompany stoppen met de Rode Duivels om zijn lichaam wat minder te belasten? "Neen, dat is geen optie. Dat is ook niet nodig voor zijn lichaam. Er is nog geen probleem. Dit is biomechanisch op te lossen. We moeten gaan voor een mooie toekomst voor Vincent, nog minstens vijf jaar."