• home
 • video
 • pas verschenen

  Duatleet Vandendriessche volgt zichzelf op als Europees kampioen

  Het podium van het EK in Kopenhagen.

  Duatleet Kenneth Vandendriessche heeft zijn Europese titel op de lange afstand verlengd. Met Seppe Odeyn, die zilver pakte, stond er nog een tweede Belg op het podium.

  Kenneth Vandendriessche had op het EK in Kopenhagen (Den) 2u29'17" nodig voor 10 km lopen, 60 km fietsen en nog eens 10 km lopen. Daarmee was hij negen seconden sneller dan Seppe Odeyn. De Fransman Yannick Cadalen werd derde op 30 seconden.

  "Als Europees kampioen stond ik aan de start om mijn titel te verlengen, maar toch was ik niet altijd zeker van mijn stuk. Ik vond het eigenlijk een heel bizarre wedstrijd", vertelt Vandendriessche.

  "In het eerste lopen liet ik het initiatief over aan de anderen. Nochtans ben ik normaal gezien de betere loper van het pak. Eenmaal op de fiets werd er meteen doorgetrokken, maar dan viel het opnieuw stil."

  "Met de triatlonzege van vorige week in Lanzarote nog in mijn hoofd wist ik dat ik het laatste lopen naar mijn hand kon zetten. Dat België dan nog een tweede plaats pakt met Seppe Odeyn, is helemaal fantastisch."