• home
 • video
 • pas verschenen

  BMX'ster Vanhoof mag (met afscheurde meniscus) naar Rio

  Vanhoof verdedigt in Rio de Belgische eer in het BMX'en.

  Elke Vanhoof (BMX) heeft haar olympisch ticket te pakken. Een zesde plek in de Wereldbekermanche in Papendal volstond om zich te verzekeren van deelname aan de Spelen. Opvallend, want begin dit jaar scheurde haar meniscus af.

  Vier jaar geleden greep Elke Vanhoof net naast een ticket voor de Spelen van Londen. Een teleurstelling, waardoor onze 24-jarige landgenote alles op alles zette om er in Rio wel bij te zijn.

  Maar begin dit jaar leek een zware blessure roet in het eten te gooien. Vanhoof verdraaide op stage haar linkerknie, waardoor haar meniscus afscheurde. De dokter gaf haar toch nog altijd een goeie kans om  Rio te halen.

  En zo is geschied. Vanhoof geraakte dit seizoen al in de finales van de Wereldbekermanches in Argentinië en Manchester. Met een zesde plek in de finale in Papendal (Nederland) is ze nu mathematisch zeker van haar olympisch ticket.