• home
 • video
 • pas verschenen

  Bankzitter Logan Bailly mag Schotse titel vieren met Celtic

  Celtic mag weer een feestje bouwen in Schotland.

  Celtic heeft zich voor het vijfde jaar op een rij tot kampioen van Schotland gekroond. Met Logan Bailly op de bank sloeg het naaste belager Aberdeen knock-out.

  Sinds de degradatie van stadsrivaal Glasgow Rangers (in 2012) trok Celtic telkens de titelrace in Schotland naar zijn hand. Vorig jaar had Rode Duivel Jason Denayer nog een aandeel in de titel. 

  Deze keer mogen Boyata (hamstringblessure) en Bailly (op de bank) deelnemen aan de kampioenenviering, zonder dat ze in actie kwamen in de titelmatch.

  Net als vorig jaar was Aberdeen (2e in de stand) het kind van de rekening. Patrick Roberts en Lustig brachten Celtic op een 3-0-voorsprong, Aberdeen milderde nog tot 3-2. Maar op twee speeldagen van het einde is Celtic buiten schot.

  Volgend jaar weer titelclash met Rangers?

  Door de titel van eeuwige rivaal Glasgow Rangers in tweede klasse kunnen de fans vanaf volgend seizoen weer smullen van felbevochten stadsderby's in Glasgow. Na een faillissement zakten de Rangers in 2012 naar vierde klasse, vier jaar later spelen ze weer op het hoogste toneel.

  Feest in Glasgow