• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck is scherp: "Boussoufa brengt te weinig"

  Vanhaezebrouck en Boussoufa.

  Komt het nog goed tussen AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck en Mbark Boussoufa? Op zijn persbabbel gisteren haalde Vanhaezebrouck stevig uit naar de Gentse winteraankoop. "Ik weet niet wat zijn beste positie is."

  Hein Vanhaezebrouck wond zich gisteren stevig op toen het gespreksonderwerp Mbark Boussoufa werd aangesneden op zijn persconferentie voor de match tegen Club Brugge.

  Boussoufa brengt niet het gehoopte rendement, maar wie is daar dan voor verantwoordelijk? Vanhaezebrouck: "Ik heb hem tegen Anderlecht op twee posities zien spelen en het was twee keer niet goed. Ik weet dus niet wat zijn beste positie is."

  Boussoufa lijkt zelf aan te sturen op een rol als aanvallende middenvelder, maar Vanhaezebrouck counterde genadeloos. "Boussoufa speelde maandag met de beloften tegen Zulte Waregem op de 10, maar liet zich voortdurend uitzakken."

  "Als je voortdurend terugzakt, dan lijkt mij die plaats voor de verdediging ook je ideale positie. Want als je voortdurend daar loopt, dan is het toch omdat je er liever speelt?"

  "Of hij nu hoger of lager speelt, Boussoufa brengt te weinig. Ik verwacht meer van hem. Hij moet zijn niveau terugvinden", besloot Vanhaezebrouck.