• home
 • video
 • pas verschenen

  Shay Given over Dembélé: "Ik heb ergere dingen gezien op een veld"

  Dembélé wordt zes wedstrijden geschorst.

  Shay Given, doelman bij Stoke City en de Ierse nationale ploeg, is het niet eens met de zware schorsing van Mousa Dembélé. Dat heeft hij gezegd op BBC Radio. "Die sanctie is veel te zwaar."

  De Engelse voetbalbond heeft gisteren de knoop doorgehakt. Mousa Dembélé moet zes wedstrijden vanuit de tribunes toekijken na zijn gedrag in de wedstrijd tegen Chelsea. De Rode Duivel klauwde toen naar het oog van Diego Costa.

  Shay Given reageerde op BBC Radio op die zware sanctie. "Ik heb veel ergere tackles gezien die niet bestraft werden of waarop maar twee of drie matchen schorsing volgden", zegt de Ierse doelman. "Stel dat iemand met twee voeten vooruit in duel gaat en het been van de tegenstander breekt, en daarna vrijuit gaat. Zoiets is onbegrijpelijk."

  "De vingers van Dembélé waren niet recht in zijn oog. Hij krabde een beetje op zijn gezicht. Dit is streng. Ik begrijp dat de bond de boodschap wil geven dat zoiets niet kan, maar ik heb ergere dingen gezien op een veld."

  Jason Roberts: "De elleboog van Fellaini was veel gevaarlijker"

  Oud-spits Jason Roberts, die nu analist is bij de BBC, treedt Given bij. "Er gebeuren dingen op een veld waarbij iemand echt gewond kan raken, zoals de elleboog van Fellaini op Huth. Dat was volgens mij veel gevaarlijker dan wat Dembélé deed." Voor die actie moet Fellaini drie wedstrijden brommen.