• home
 • video
 • pas verschenen

  Riga laat de eer aan zichzelf en stapt op bij Charlton

  Riga kon Charlton niet behoeden voor degradatie naar 3e klasse.

  Na een 0-3-nederlaag tegen kampioen Burnley heeft Charlton-coach José Riga de handdoek in de ring gegooid. Charlton (22e in de stand) wist al twee weken geleden dat het volgend seizoen tweede voor derde klasse moet inruilen.

  José Riga (58) werd in januari weer aan boord gehaald bij Charlton om landgenoot Karel Fraeye af te lossen. De missie van Riga was duidelijk: het team van Roland Duchâtelet uit de nood helpen. 

  Twee jaar geleden sleurde Riga Charlton al eens uit de degradatieput, dit seizoen faalde hij in die opdracht. Met een zwakke kern puurde Riga 20 punten uit 20 matchen, onvoldoende om Charlton te redden.

  Voor een deel van de supporters was de emmer al een tijdje vol. Ze wilden de Belgische bestuurders en coaches buiten en richtten een Coalition Against Roland Duchâtelet (C.A.R.D.). Allerlei acties (foto) werden op poten gezet, tot zelfs een begrafenis van de club toe. Met Riga hoeven ze nu dus geen rekening meer te houden.