• home
 • video
 • pas verschenen

  Middlesbrough heeft ticket voor Premier League op zak

  Middlesbrough stijgt na zeven jaar weer naar de Premier League.

  Onze landgenoot Ritchie De Laet mocht vandaag opnieuw vieren. De Leicester-huurling speelde niet mee bij Middlesbrough, maar zijn club dwong wel de promotie af. Het had genoeg aan een 1-1-gelijkspel tegen concurrent Brighton & Hove Albion.

  Het was erop of eronder voor beide Engelse tweedeklassers vanmiddag. Wie met de zege ging lopen, verzekerde zich van promotie. Voor Middlesbrough volstond ook een gelijkspel. Na een halfuur zag het er al bijzonder rooskleurig uit voor de thuisploeg.

  Belgen De Laet en De Sart zagen vanop de bank hoe Stuani hun ploeg op voorsprong bracht. Toch werd het nog een spannende strijd want Dale Stephens hing de bordjes vlak na de rust weer in evenwicht.

  Middlesbrough kon het gelijkspel echter vasthouden en na negentig minuten barstte het feest los. De club stijgt na zeven jaar afwezigheid opnieuw naar de Engelse eerste klasse. Ook kampioen Burnley is al zeker van de promotie.

  Brighton & Hove eindigt derde en kan wel nog via de eindronde proberen te promoveren.

   

  De promotie wordt gevierd: