• home
 • video
 • pas verschenen

  Kapitein Vincent Kompany mist het EK

  Vincent Kompany viel uit in de Champions League-wedstrijd tegen Real.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Vincent Kompany raakt niet fit voor het Europees kampioenschap. Dat heeft de speler van Manchester City zelf aangekondigd op zijn Facebook-pagina. "Dit is heel triest nieuws, maar ik blijf rustig en positief. Ik word nu de grootste supporter van de Duivels."

  Er werd de voorbije dagen druk gespeculeerd over de toekomst van Vincent Kompany bij de nationale ploeg. Nu heeft de verdediger zelf duidelijkheid gebracht op zijn Facebook-pagina. "Ik mis het Europees kampioenschap", schreef hij vanuit het ziekenhuis. Kompany raakt niet op tijd hersteld van de liesblessure die hij woensdag opliep in de wedstrijd tegen Real Madrid.

  "Dit is heel triest nieuws, maar ik vertrouw mijn vrienden en ploegmaats bij de nationale ploeg. Ik weet dat ze me trots zullen maken. Ik ben nu officieel hun meest fanatieke supporter. Ik zal meegaan om hen te steunen."

  Toch betekent deze zoveelste blessure volgens de verdediger niet het einde van zijn carrière. "Ik zou me nu kunnen wentelen in zelfmedelijden en vrezen voor mijn carrière, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik geef niet op. Ik beslis over mijn toekomst."

  "Ik ben een harde werker en een vechter. Ik blijf rustig en positief. Ik blijf mijn pad bewandelen met meer overtuiging dan ooit tevoren. Ik heb het grootste respect voor mensen die persoonlijke tegenslagen overwinnen met een positieve ingesteldheid. Dat is wat ik nu ook ga doen."

  Kompany schreef een bericht vanuit het ziekenhuis:

  De bondscoach reageerde al op Twitter op het nieuws