• home
 • video
 • pas verschenen

  Jordan Lukaku: "Dit Anderlecht heeft geen kampioenenploeg"

  Oostende pakte dit seizoen al 7 op 9 tegen Anderlecht.

  Jordan Lukaku (21) moet door een liesblessure zondag de confrontatie met zijn ex-club Anderlecht missen, maar de Oostende-verdediger was op een persconferentie duidelijk in vorm. "Op termijn zie ik mezelf zeker als vaste linksback bij de Rode Duivels", zegt Lukaku vol vertrouwen.

  KV Oostende deelde Anderlecht twee weken geleden een mokerslag uit met de 4-2-pandoering en krijgt zondag in het Vanden Stockstadion een nieuwe kans om Anderlecht een flinke oplawaai in de titelstrijd te verkopen.

  Jordan Lukaku zal er niet bij zijn, maar hij heeft wel een duidelijke visie over de titelstrijd. "Anderlecht heeft zeker geen kampioenenploeg, want er is gewoon niemand die hen in moeilijke momenten over de streep trekt", zegt de linksachter in Het Nieuwsblad.

  "Akkoord, Club Brugge speelt ook niet het mooiste voetbal, maar het verdient de titel wel. Zelf lig ik niet wakker van wie kampioen wordt."

  Lukaku en KVO pakten dit seizoen al 7 op 9 tegen Anderlecht. "Anderlecht is sowieso een ploeg die ons ligt. KVO is één van de best voetballende ploegen in België en Anderlecht moet al top zijn om ons naar huis te spelen."

  "Zou ontgoocheld zijn als ik niet in de EK-selectie zit"

  Volgende week maakt bondscoach Marc Wilmots zijn voorselectie voor het EK bekend. Jordan Lukaku verzamelde speelminuten tijdens de oefeninterland tegen Portugal en hoopt op een plaats in de kern van Wilmots.

  "Ja, ik zou ontgoocheld zijn als ik niet in de EK-selectie zit. Niet om daar vaste linksback te zijn, want daarvoor is Jan Vertonghen te goed, maar wel om de groep te vervolledigen."

  "Op termijn zie ik mezelf zeker als vaste linksback bij de Rode Duivels. Laurens De Bock wordt mijn concurrent, want Vertonghen is toch meer een centrale verdediger. Ik ben zeker niet van plan om nog tien jaar figurant te blijven bij de nationale ploeg."

  Een transfer naar het buitenland lijkt in dat scenario een must voor Lukaku. "Ik zeg niet dat ik België ontgroeid ben, maar clubs als Anderlecht, Standard of AA Gent zijn te weinig om een vaste Duivel te worden."

  "Volgend seizoen mik ik op een Engelse of Duitse subtopper waar ik op twee jaar tijd heel wat speelkansen kan versieren. Dan kan ik klaar zijn voor het WK van 2018 in Rusland. Competities als Italië, Spanje en Frankrijk spreken me dan weer iets minder aan."